Linkovi

Djulijani u Vučićevoj kampanji


Kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda Aleksandar Vučić i bivši gradonačelnik Njujorka Rudolf Djulijani brodom su se provozali rekom Savom.
Kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda Aleksandar Vučić i bivši gradonačelnik Njujorka Rudolf Djulijani brodom su se provozali rekom Savom.

Politička kampanja u Srbiji je u punom jeku - javni servis RTS-a počeo seriju političkih debata, ali je ipak događaj koji je obeležio današnji dan dolazak nekadašnjeg gradonačelnika Njujorka Rudolfa Djulijanija u Beograd, i to na poziv Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.

Predstavnici sedam stranačkih i koalicionih lista sinoć su na programu RTS-a, u prvoj iz serije parlamentarnih debata "Reč na reč", predstavili svoje stavove o odnosu države i stranaka, borbi protiv korupcije i stanju u zdravstvu.

Predstavnik liste “Izbor za bolji život” Slobodan Homen smatra da se Demokratska stranka dokazala vidljivim rezutatima i da ima tim koji nudi sugirnost i uspešan na-stavak reformi društva i evrointegracija:

"Pokazali smo da smo u stanju i da smo mogli da se izborimo za status kandidata, ukinuli smo vize – i to isključćivo svojim napornim i teškim radom. Urađen je veliki pomak u infrastrukturi, urađeno je 160 kilmetara autoputa, napravljeno šest mostova. Zemljotres u Kraljevu – kuće su popravljene za manje od 11 meseci. To je onaj tim koji prtedstavlja Borisa Tadića i to je ono što ovaj tim može da uradi."

Sa druge strane predstavnici opozicionih stranaka su optuživali vladajući koaliciju za loše vođenje zemlje u prethodne četiri godine, a kako je istakao predstavnik LDP-a Bojan Đurić opšti izbori 6. maja su dobra prilika za korenite promene u svim oblastima:

"Očigledno je da je sve ono što se dešavalo u prethodne četiri godine bio izraziti neuspeh, pogotovu kada su u pitanju večerašnje teme. Ovo je jedina prilika kada građani mogu da uzmu stvar u svoje ruke, da procene političke partije i da odluče na izborima."

A predstavnik naprednjaka Marko Đurić je najavio dolazak bivšeg gradonačelnika Njujorka Rudolfa Đulijanija – čija je današnja poseta Beogradu i podrška Aleksandru Vučiću prilično uzburkala političke strasti u Srbiji.

Po rečima kandidata SNS za gradonačelnika Beograda dolazak gradonačelnika Njujorka je veliki dan za Srbiju i Beograd. Njegova poseta nije plaćena, objasnio je Vučić i dodao da se nada da će i ubuduće moći da računa na Đulijanijevu pomoć i savete.

Sa druge strane potpredsednik DS i aktuelni gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je izjavio da poštuje uspehe nekadašnjeg gradonačelnika Njujorka, ali je dodao da je Đulijani podržavao bombardovanje Srbije i ne treba da govori o budućnosti Beograda.

A povodom posete Đulijanija Beogradu oglasila se i Ambasada SAD, koja je istakla da je bivši gradonačelnik Njujorka došao na poziv SNS, da je Đulijani došao u Beograd u svojstvu privatnog lica, kao i da njegova poseta ne predstavlja podršku SAD određenom političkom kandidatu ili partiji.

XS
SM
MD
LG