Linkovi

Pogibija dvojice vojnika na Kopaoniku


Ministar odbrane Aleksandar Vučić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Ljubiša Diković
Ministar odbrane Aleksandar Vučić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Ljubiša Diković

Vodnik prve klase Nebojša Milić i stariji vodnik Slaviša Marković poginuli su u eksploziji zaostale kasetne bombe.

Dvojica pripadnika Vojske Srbije stradala su danas na Kopaoniku tokom čišćenja terena od eksplozivnih sredstava.

U eksploziji zaostale kasetne bombe, koja se dogodila oko 10:30 ujutro, poginuli su stariji vodnik prve klase 37-godišnji Nebojša Milić i stariji vodnik Slaviša Marković, star 36 godina.

Ministar odbrane Aleksandar Vučić, koji je zajedno sa načelnikom generalštaba Ljubišom Dikovićem helikopterom stigao na Kopaonik, naredio je hitnu istragu i utvrđivanju odgovornosti.

"Ovo je veliki gubitak za našu vojsku i našu zemlju, jer je reč o vrhunskim pirotehničarima i ja sam već izdao naredbu da se sprovede kompletna istraga o izrocima smrti", rekao je Vučić.

On je dodao da su Slaviša Marković i Nebojša Milić bili na planiranom zadatku, kao i da je reč o profesionalcima koji su imali iskustva u tom poslu.

Vučić je primetio da su vojnici stradali od kasetne bombe bačene u vreme NATO bombardovanja 1999. godine i to na dan godišnjice kada je potpisana Konvencija o zabrani upotrebe kasetnih bombi.

Porodicama dvojice stradalih podoficira izraze saučešća uputio je i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je takođe zatražio sprovođenje hitne istrage da se takve nesreće ne bi ponovile.
XS
SM
MD
LG