Linkovi

Vorlik: Ujedinjeni u sećanju na žrtve


Ambasada SAD je akcijom dobrovoljno davanja krvi obeležila 11. godišnjicu terorističkih napada
Ambasada SAD je akcijom dobrovoljno davanja krvi obeležila 11. godišnjicu terorističkih napada

Druge godine za redom u Srbiji je obeležena godišnjica terorističkog napada na SAD 11. septembra 2001.

Ambasada SAD u Srbiji i Crveni krst Srbije obeležili su danas 11 godina od terorističkih napada na Sjedinene Države akcijom dobrovoljnog davanja krvi i prikupljanja garderobe za siromašnu decu iz Srbije i novca.

Izražavajući nadu da će ova akcija postati tradicija i u Srbiji, ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik je podsetila na reči američkog predsednika Baraka Obame koji je 2009. pozvao sve da na poseban način obeleže 11. septembar tako što će služiti naciji i dati deo sebe svojoj zajednici:

Humanost na delu i jedan duh dobrovoljnog davalaštva su samo još jedan pozitivan znak našeg partnerstkog odnosa i saradnje Srbije i SAD. Mi smo danas ujedinjeni dok se sećamo žrtava koje su poginule 11. septembra 2001”, navela je Meri Vorlik.

Predsednik Crvenog krsta Srbije Dragan Radovanović je podsetio je da je ovo druga godina kojom se humanitarnim akcijama u Srbiji obeležava 11. septembar 2001. godine:

“Ovakve prilike kada humanim akcijama obeležavamo određene događaje i datume je isto i prilika da se podsetimo na neophodnost davanja i deljenja dobrote svima onima kojima je to potrebno.”

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Periša Simonović je rekao da se nesreće dešavaju svakog dana u godini i da je potrebno da najhumaniji pomognu da se spasu životi. Po njegovim rečima Ministarstvo želi da stvori ambijent u kome će se povećati broj dobrovoljnih davalaca krvi i preneće ovlašćenja za sprovođenje akcija moti-visanja građana na Crveni krst.
XS
SM
MD
LG