Linkovi

Senator Džonson: Nadam se da Srbija ruskom centru neće dati imunitet


Senator Ron Džonson (arhivska fotografija)
Senator Ron Džonson (arhivska fotografija)

U Beograd je doputovao američki senator Ron Džonson, koji je razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Tokom susreta u vili Mir razgovarano je o humanitarnom centru u Nišu, ekonomiji, Kosovu i Metohiji, dijalogu sa Prištinom.

"Nadam se da će se Srbija odupreti pokušajima da se humanitarnom centru u Nišu da imunitet," izjavio je u Beogradu američki senator Ron Džonson, koji je ujedno i predsednik senatskog Pododbora za evropsku i regionalnu bezbednosnu saradnju.

Posle jednosatnog razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u vili Mir u Beogradu, Džonson je ocenio da to ne bi bilo u najboljem interesu građana Srbije, privrede, ali i za privlačenje investicija sa zapada.

Uz poruku izjavio da će odluka o centru u Nišu biti doneta u skladu sa interesima zemlje, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da namerava uskoro da uputi zvaničan poziv američkom predsedniku Donalda Trampu i potpredsedniku Majku Pensu da posete Srbiju i, u tom kontekstu on je zamolio i američkog senatora da im taj poziv prenese.

Nakon susreta sa Ronom Džonsonom, Vučić je rekao da je najduže razgovarano o ekonomiji, ali da je bilo reči i o Kosovu i Metohiji, internom dijalogu, kao i onom koji se vodi sa Prištinom.

Vučić je ocenio i da je hapšenje Srbina Bogdana Mitrovića na Kosovu zbog navodnih ratnih zločina, pokušaj pojedinih snaga da se spreči svaki po-kušaj dijaloga sa Prištinom. Takođe, on je dodao da očekuje od EU da uloži mnogo napora kako bi se situacija na Balkanu stabilizovala.

XS
SM
MD
LG