Linkovi

Sekretar za odbranu Matis sledeći napušta Belu kuću?


Sekretar za odbranu Džim Matis na ceremoniji povodom Nacionalnog dana ratnih zarobljenika i nestalih u akciji u Pentagonu 21. septembra 2018.

Predsednik Donald Tramp nagovestio je da bi sekretar za odbranu Džim Matis mogao da bude sledeći visoki zvaničnik koji će napustiti njegovu administraciju. Republikanski predsednik izjavio je u intervjuu za program „60 minuta“ televizije CBS u nedelju da nema naznaka da Matis odlazi iako je dodao: „Mislim da je on neka vrste demokrate – ako želite da znate istinu". Međutim, Tramp je dodao da je penzionisani general marinskog korpusa „dobar čovek“ sa kojim se „veoma dobro slaže“.

Dug je spisak visokih zvaničnika koji su ili dobili otkaz ili podneli ostavku tokom 21 meseca Trampove administracije a među njima je ambasadorka u UN, Niki Hejli, koja je prošle nedelje najavila da će napustiti taj položaj do kraja godine.

Tramp je rekao da postoje „još neki ljudi“ u administraciji čijim radom „nije oduševljen.“ Često je kritkovao sekretara za pravosuđe Džefa Sešnsa zato što se izuzeo iz istrage mogućeg dosluha Trampovog izbornog štaba sa Rusima 2016. i pitanja da li je predsednik ometao pravdu pokušavajući da zaustavi istragu ali ga do sada nije otpustio. Tramp je izveštaje o haosu u Beloj kući odbacio kao „lažne vesti.“

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG