Linkovi

Šef policije Ostina: Osumnjičeni bombaš je mrtav


Arhiva- Policajci na mestu ekslozije jedne od bombi u Ostinu, Teksas, 12. marta 2018.
Arhiva- Policajci na mestu ekslozije jedne od bombi u Ostinu, Teksas, 12. marta 2018.

Osumnjičeni za niz bombaških napada u Ostinu, u Teksasu, izvršio je samoubistvo u sredu ujutro, tako što je aktivirao bombu u svom automobilu dok se policija spremala da ga uhapsi.

Šef policije Ostina Brajan Menli rekao je da su vlasti u poslednjih 36 sati uspele da uđu u trag osumnjičenom, 24-godišnjem nezaposlenom belcu Marku Entoniju Konditu, i da su primetile njegov automobil u jednom hotelu u predgrađu Ostina, Raund Roku.

Dok je policija čekala dolazak specijalaca, osumjičeni je pobegao, ali je ubrzo sleteo s autoputa u jarak.

Kad su se specijalci približili automobilu, osumnjičeni je aktivirao eksploziv. U eksploziji je lakše povređen jedan policajac.

Menli je dodao da se veruje da je Kondit odgovoran za slanje šest bombi, od kojih je pet aktivirano, a u eksplozijama je poginulo dvoje ljudi, dok je pet povređeno.

Međutim, vlasti su upozorile stanovnike Ostina i okolnih mesta da možda ima još bombi.

"Ljudi moraju da budu na oprezu. Ne znamo gdje je osumnjičeni bio u poslednja 24 sata", rekao je gradonačelnik Ostina Stiv Adler. Motiv za napade još nije poznat.

Istražitelji su tragali za osumnjičenim serijskim bombašem u Ostinu od prve eksplozije koja se dogodila 2. marta. Čovek star 39 godina je ubijen. Ubijen je i 17-godišnji mladić, a dve žene su povređene u odvojenim eksplozijama 12. marta.

U nedelju, dvojica muškaraca, stari 22 i 23 godine, povređeni su u eksploziji koja je izazvana žicom za zamke. Radnik u Fedeksovom distributivnom centru dobio je medicinsku pomoć u utorak ujutro zbog zujanja u ušima.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG