Linkovi

Sedam pucnjava u školama u SAD u 2018.


Okupljeni ispred škole na Floridi posle pucnjave
Okupljeni ispred škole na Floridi posle pucnjave

U SAD se od početka godine dogodilo nekoliko pucnjava u školama u kojima su poginula ili povređena deca.

U srednjoj školi u Parklendu na Floridi je u sredu ubijeno 17 osoba, kada je bivši učenik te škole pucao na učenike I nastavnike. Ranjeno je još 15 osoba.

Prema podacima organizacije “Everytown for Gun Safety” u Americi se u 2018. dogodilo 18 incidenata povezanih sa vatrenim oružjem. Osam se dogodilo u školama ili njihovoj blizini, ali u tim slučajevima nije bilo povređenih ili mrtvih. Dva incidenta bili su pokušaji samoubistva u kojima napadači nisu imali nameru da povrede druge.

Uz napad na Floridi, od početka godine desilo se šest incidenata u kojima su učenici ubijeni ili ranjeni:

5. februar 2018., srednja škola u Okson Hilu u Merilendu: jedan učenik je ranjen na parkingu škole, zbog čega su uhapšena dvojica tinejdžera.

1. februar 2018., osnovna škola “Salvador Kastro” u Los Anđelesu: 12 godišnja devojčica je slučajno opalila pištoljem I ranila četvoro učenika

23. januar 2018., srednja škola okruga Maršal u Bentonu u Kentakiju: dvoje učenika je ubijeno, a više desetina ranjeno kada je na njih pucao 15-godišnjak koji je uhapšen.

22. januar 2018., srednja škola “NET Charter” u Džentiliju, Luizijani: jedan učenik je ranjen nakon što je napadač počeo da puca u u decu koja su na pauzi za ručak bila na školskom parkingu.

22. januar 2018., srednja škola u gradu Itali u Teksasu: 16-godišnja devojčica je ranjena kada je na nju pucao jedan dečak u kafeteriji

20. januar 2018., Univerzitet “Wake Forest” u Severnoj Karolini: 20-godišnji fudbaler je ubijen u studentskom kampusu

XS
SM
MD
LG