Linkovi

Savjet za NATO: CG se dokazala kao kredibilna i odgovorna članica


Zastave NATO-a i Crne Gore (Foto: Zvanična Fejsbuk stranica Vlade Crne Gore)
Zastave NATO-a i Crne Gore (Foto: Zvanična Fejsbuk stranica Vlade Crne Gore)

Crnogorski Savjet za NATO saopštio je da je Crna Gora postigla značajne rezultate nakon dvije godine članstva, kao i da je "kvalitetnim ispunjavanjem obaveza koje proizilaze iz članstva kod svih članica Alijanse prepoznata kao "kredibilna i odgovorna saveznica".

Savjet za NATO je na sjednici, kojom je predsjedavao njen predsjednik, premijer Duško Marković, razmotrio set ključnih dokumenata iz minulog perioda, u odnosu na obaveze koje proizilaze iz članstva Crne Gore u Alijansi, saopšteno je iz Vlade.

"Konstatovano je da je Crna Gora postigla značajne rezultate nakon dvije godine članstva i da je, kvalitetnim i pravovremenim ispunjavanjem obaveza u okviru Saveza, potvrdila da je kredibilna i odgovorna saveznica, što je prepoznato od strane svih članica Alijanse."

Razmatrajući sprovođenja Političkih prioriteta Crne Gore u okviru NATO- a, Savjet je ocijenio da je "uspješno profilisanje naše države u Alijansi kroz implementaciju političkih prioriteta podjednako važno i za proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji".

Na sastanku je, pored ostalog, razmotren Izvještaj o završetku integracijskog procesa u kojem je konstatovano da je "procjena NATO-a da Crna Gora u ovoj godini može u potpunosti zaključiti proces integracije u svim oblastima jer je dostigla punu integrisanost, dovoljna da na nacionalnom nivou budemo izuzetno zadovoljni dosadašnjim učinkom u kontekstu članstva".

Savjet je zaključio i da se uspješno sprovodi i Komunikaciona strategija za NATO, kao i da Komunikacioni tim preduzima sve mjere kako bi se taj proces uspješno nastavio u budućnosti.

"Na sjednici Savjeta za NATO, pozdravljeno je i uspješno lansiranje kampanje We Are NATO koju Crna Gora sprovodi uz podršku partnera iz Ujedinjenog Kraljevstva, u cilju profilisanja Crne Gore kao uspješne saveznice, kao i u cilju približavanja domaćoj javnosti aktivnosti koje naša država sprovodi kao članica Alijanse", saopštila je Vlada Crne Gore.

XS
SM
MD
LG