Linkovi

Više od 100 uhapšenih terorista


Teroristi planirali napade tokom hadžiluka u Saudijskoj Arabiji
Teroristi planirali napade tokom hadžiluka u Saudijskoj Arabiji

Snage bezbednosti Saudijske Arabije uhapsile su 149 ljudi u proteklih 8 meseci, za koje se sumnja da su povezani sa terorističkom mrežom Al Kaida i da su planirali napade na vladu i novinare.

Ministarstvo unutrašnjih poslova navodi u izveštaju da se među osumnjičenima nalazi nekoliko Saudijaca i pripadnika drugih nacionalnosti, kao i da je ustanovljeno da su oni bili povezani sa 19 terorističkih ćelija Al Kaide.

Kako navodi agencija Rojters, saudijske vlasti su konfiskovale oko 600 hiljada dolara od Al Kaide u momentu kada su pripadnici te terorističke organizacije pokušale da preuzmu novac i počnu da šire svoju ideologiju tokom hadžiluka.

Ranije ovog meseca, vlasti u Saudijskoj Arabiji su saopštile da su u stanju pripravnosti zbog mogućih napada Al Kaide tokom hadžiluka koji je završen prošle nedelje.

Saudijski ministar unutrašnjih poslova, princ Najef bin Abdul Aziz rekao je da je moguće da Al Kaida ili drugi ekstremisti, planiraju upade iz susednog Jemena, koji je utočište terorističkih ćelija.

XS
SM
MD
LG