Linkovi

Šarapova najbolja na Rolan Garosu


Trostruka šampionka Rolan Garosa Monika Seleš predaje trofej Mariji Šarapovoj
Trostruka šampionka Rolan Garosa Monika Seleš predaje trofej Mariji Šarapovoj

Dba dana pošto je osigurala povratak na prvo mesto WTA rang-liste, Ruskinja osvojila jedini Grand Slem trofej koji joj je nedostajao

Ruska teniserka Marija Šarapova pobednica je ovogodišnjeg Rolan Garosa, pošto je u finalu savladala Italijanku Saru Erani u dva seta - 6:3 i 6:2.

Dva dana pošto je osigurala povratak na prvo mesto Svetske rang liste, Šarapova je osvojila jedini Grand Slem trofej koji joj je nedostajao u riznici i tako se priključila elitnom društvu od svega deset žena koje su u karijeri osvajale sve turnire "velike četvorke".

Posle Vimbldona 2004, Ju Es Opena 2006 i Australijen Opena 2008, Ruskinja je konačno osvojila turnir na kome je pre osam godina ostvarila prvi veliki rezultat - ulaskom u četvrtfinale.

Od samog početka današnjeg meča Šarapova je preuzela kontrolu i - bez obzira na upornost skoro 25 cm niže protivnice - zadržala je do kraja, tačno sat i po kasnije.

Njena rivalka Sara Erani, koja je juče osvojila titulu u dublu sa sunarodnicom Robertom Vinči, nije bila previše tužna zbog poraza, s obzirom da do ove godine nikad nije prošla drugo kolo u Parizu, a od ponedeljka, biće 10. na svetskoj rang-listi.

Priliku da takođe kompletira Grand Slem kolekciju sutra će imati i najbolji teniser sveta Novak Đoković, koji se u finalu muškog singla sastaje sa šestostrukim šampionom Rafaelom Nadalom.
XS
SM
MD
LG