Linkovi

SAD: Detaljni nalazi istrage o avionskoj nesreći


Istražitelji Odbora za bezbednost nacionalnog transporta kod olupine aviona koji se srušio u subotu u San Francisku

Preslušani snimci crnih kutija iz aviona i zaključeno da je do nesreće dovelo to što se avion kompanije Azijana erlajns, koji se srušio pri sletanju u San Francisko, kretao previše sporo.

Istražitelji američke vlade saopštili su da je stajni trap aviona kompanije "Azijana erlajns", koji se srušio u subotu na aerodromu u San Francisku, udario u obalni zid na kraju piste, nakon čega je avion odskočio i zatim otklizao po zemlji pored piste.

Šefica Nacionalne agencije za bezbednost saobraćaja, Debra Hersman, je na konferenciji za novinare u San Francisku detaljno opisala nalaze istrage koji ukazuju na takav zaključak.

Dve kineske tinejdžerke su poginule, dok je oko 180 osoba, od više od 300 putnika, povređeno kada se Boing 777 srušio pri sletanju. Informacije iz avionskih crnih kutija pokazuju da je avion leteo previše sporo kada je počeo da sleće.

Herman je odbila da spekuliše o uzroku nesreće ali je navela da je pilot bio na polovini svog treninga za Boing 777 i da je prvi put sletao na aerodrom u San Francisku. Ona je rekla i da je njegov kopilot takođe bio na svom prvom letu kao instruktor letenja.
XS
SM
MD
LG