Linkovi

Izvinjenje "Samsunga" zbog zapaljivih telefona


Južnokorejski tehnološki gigant "Samsung" saopštio je da je internom istragom utvrđeno da su neispravne baterije odgovorne za problem s kojim se prošle godine suočio njegov najmoderniji model pametnog telefona Galaxy Note 7. Kompanija je zabeležila pad profita i ugrožena joj je reputacija jer su korisnici doživljavali da im se telefon zapali.

Prvi čovek odseka za mobilne uređaje u "Samsungu" Ko Dong-đin poklonio se kada se na na današnjoj konferenciji za novinare u Seulu izvinio zbog propusta i poručio: "Od sada, naši prioriteti biće kvalitet proizvoda i bezbednost potrošača".

Samsung je bio primoran da povuče uređaj sa tržišta, pošto su i telefoni sa zamenjenim baterijama imali isti problem. Galaxy Note 7 našao se u centru pažnje prošle godine kada su korisnici doživeli povrede, u jednom slučaju uništen je putnički automobil, a došlo je i do evakucaije putnika iz aviona jedne američke aviokompanije.

Analitičari smatraju da je težnja Samsunga da napravi što tanji telefon sa baterijom koja traje što duže doprinela problemu. U saopštenju Samsunga navedeno je da je "kompanija preduzela nekoliko koraka da osigura da se ovako nešto nikada ne ponovi".

"Lekcije iz poslednjih nekoliko meseci sada se duboko odražavaju u našim procedurama i kulturi", dodaje se u saopštenju. Samsung inače uskoro treba da predstavi svoj najnoviji pametni telefon - Galaxy S8.

XS
SM
MD
LG