Linkovi

Đorđević preuzeo reprezentaciju


Saša Đorđević na humanitarnoj oproštajnoj utakmici u Beogradu 3. jula 2005.
Saša Đorđević na humanitarnoj oproštajnoj utakmici u Beogradu 3. jula 2005.

Proslavljeni košarkaš Partizana i reprezentacije Aleksandar Đorđević zvanično predstavljen kao novi selektor Srbije...

Košarkaška reprezentacija Srbije od danas i zvanično ima novog selektora. Posle legendarnog Dušana Ivkovića, koji je svoj drugi "mandat" na toj funkciji okončao obezbeđivanjem plasmana na Svetsko prvenstvo sledeće godine, vođenje nacionalnog tima danas je preuzeo jedan od najboljih srpskih košarkaša svih vremena - Aleksandar Saša Đorđević, koji je odmah poručio da je njegov lični mali cilj pobeda nad košarkašima Španije.

Proslavljeni košarkaš Partizana i reprezentacije Aleksandar Đorđević zvanično je danas predstavljen kao novi selektor Srbije, a popularni Sale vodiće košarkaški nacionalni tim dve i po godine – do Olimpijskih igara u Brazilu 2016. godine.

Po oceni Đorđevića Srbija nije više košarkaška velesila, ali kako je dodao novi selektor, to ne oduzima Srbiji pravo da radom to ponovo postane:

"Moj mali cilj je da pobedimo reprezantaciju Španije. Ako to kažem – znate na šta mislim. To je, po meni reprezentacija koja je evropskom, pa i svetskom reprezentativnom košarkom dugi niz godina. I moj veliki cilj je da radom, zajedno sa igračima dođemo do tog jednom malog rezultata – iz toga će siguran sam, proizaći mnogo više."

Đorđević je rekao da je protiv igranja stranaca u državnom timu, kao i da se nada igrači neće kao proteklih godina da otkazuju igranje za reprezentaciju. Najavio je i formiranje svojevrsnog stručnog saveta, koga bi činili proslavljeni treneri Žeravica, Maljković, Ivković, Pešić i Obradović, dok je potpredsednik Košarkaškog saveza Srbija Dejan Bodiroga poručio da je glavni cilj napad na medalju na Evropskom prvenstvu i plasman na Olimpijske igre:

"Saša je sigurno imao sjajnu karijeru, bio sjajan igrač, ima ogromno košarkaško znanje, veliku harizmu, veliku energiju. Mislim da su sve te stvari izuzetno važne danas za sve koji prate košarki i za košarku u Srbiji."

Uz poruku da ima potpuno poverenje u novog selektora, njegovu posvećenost i želju da svoje znanje iskoristi za srpsku košarku, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas je rekao da veruje da igrači biti srećni zbog dolaska Saše Đorđevića na čelo reprezentacije.
XS
SM
MD
LG