Linkovi

Sahrana bivše prve dame Nensi Regan


Pripadnici počasne garde nose kovčeg sa posmrtnim ostacima Nensi Regan u Predsedničkoj biblioteci Ronalda Regana u Simi Veliju u Kaliforniji.

Vašingtonska politička elita i holivudske zvezde okupili su se danas u Simi Veliju, u Kaliforniji da bi se oprostili od bivše prve dame Nensi Regan, udovice predsednika Ronalda Regana.

Nensi Regan je preminula prošle nedelje u 94. godini u svom domu u predgrađu Los Anđelesa Bel Er, 12 godina posle svog supruga.

Memorijalnoj službi uoči sahrane u Reganovoj biblioteci, oko 70 kilometara severno od Los Anđelesa, prisustvovali su predstavnici devet porodica iz Bele kuće, među kojima prva dama SAD Mišel Obama, bivši predsednik i prva dama Džordž i Lora Buš, te bivša državna sekretarka Hilari Klinton.

Pridružili su im se i bivši guverner Kalifornije Arnold Švarceneger, veliki broj novinara koji su izveštavali o Reganovima, te mnogi glumci. Poslednju poštu Nensi Regan prethodno su odale hiljade ljudi, dok su zastave na vladinim zgradama širom zemlje celu nedelju bile spuštene na pola koplja.

Bivša prva dama biće sahranjena pored svog supruga, po zalasku sunca.

XS
SM
MD
LG