Linkovi

Srbija izgubila od Gane


Srbija je od 75. minuta igrala sa desetoricom igrača, nakon što je isključen Aleksandar Luković
Srbija je od 75. minuta igrala sa desetoricom igrača, nakon što je isključen Aleksandar Luković

Gana i Slovenija su postigli pobede u svojim prvim utakmicama na Svetskom kupu u fudbalu 2010. u Južnoafričkoj Republici.

U Grupi D, Gana je postala prvi afrički tim koji je pobedio na prvom Svetskom kupu na kontinentu, pobedom od 1:0 nad reprezentacijom Srbije u Pretoriji. Asamoa Gijan je postigao pogodak iz penala u 85. minutu, pošto je rezervni srpski igrač Zdravko Kuzmanović igrao rukom u kaznenom prostoru.

Selekcija Srbije je od 75. minuta igrala sa desetoricom fudbalera, jer je drugi žuti karton i isključenje zaradio Aleksandar Luković. Srbija će u drugom kolu D grupe, koje se igra 18. juna, odmeriti snage sa Nemačkom. Računajući i Mundijale 1998. i 2006. godine, reprezentaciji Srbije je ovo peti uzastopni poraz na Svetskim prvenstvima.

Nešto ranije, u svom prvom nastupu na ovogodišnjem Svetskom kupu, reprezentacija Slovenije pobedila je Alžir rezultatom 1 : 0, što je prva pobeda Slovenaca na svetskim prvenstvima, s obzirom da su prilikom prethodnog nastupa, pre osam godina, pretrpeli tri poraza. Jedini gol je šutom iz daljine postigao Robert Koren u 79. minutu, kada se lopta odbila u gol od ruke alžirskog golmana Favzija Šaušija.

Posle današnje pobede u Polokvaneu, Slovenija je prva u Grupi C sa tri boda, dok drugo i treće mesto dele reprezentacije Engleske i Sjedinjenih Država, sa po jednim bodom posle jučerašnje nerešene igre.

Povezani članci

XS
SM
MD
LG