Linkovi

FBI istražuje hakovanje naloga zvezda


FBI je saopštio da “je svestan navoda” da je neko hakovao naloge grupe poznatih ličnosti, uključujući glumicu Dženifer Lorens, i da su njihove nage fotografije objavljene na internetu.

Agencija nije saopštila detalje o istrazi koju preduzima. Prema izveštajima, jedan haker je ušao u internet naloge holivudskih zvezda, ukrao njihove provokativne fotografije i objavio ih na vebsajtu za deljenje fotografija nazvanom 4chan. Sajt dozvoljava svakom korisniku da aplouduje podatke a da pri tome ne mora da koristi svoj pravi identitet.

Dženifer Lorens, dobitnica Oskara za film Silver Linings Playbook, kontaktirala je vlasti pošto su se fotografije, u nedelju, pojavile na internetu. Objavljene su i obnažene fotografije drugih zvezda, iako autentičnost mnogih snimaka nije potvrdjena.

Stručnjaci za sajber-bezbednost spekulišu da su hakeri u ovom slučaju iskoristili slabosti platforme za čuvanje fotografija na internetu. Kompanija Epl, koja upravlja popularnim sajtom za čuvanje podataka zvanom “iCloud”, razmatra da li su njeni nalozi ugroženi.

XS
SM
MD
LG