Linkovi

Blinken: Podrška integracijama i dijalogu


Zamenik američkog državnog sekretara Entoni Blinken
Zamenik američkog državnog sekretara Entoni Blinken

SAD podržavaju pristupanje Srbije EU kao i napredak u dijalogu sa Kosovom, saopštio je zamenik američkog državnog sekretara tokom susreta sa srpskim premijerom. Takođe se založio za rešavanje slučaja braće Bitići

Zamenik američkog državnog sekretara Entoni Blinken razgovarao je u četvrtak sa predsednikom Vlade Srbije, Aleksandrom Vučićem o snažnim odnosima dve zemlje, pristupanju Srbije Evropskoj uniji i pregovorima Srbije i Kosova o normalizaciji odnosa uz posredovanje Evropske unije.

Prema saopštenju zvaničnika Stejt Departmenta, zamenik sekretara Blinken pružio je uveravanja premijeru Vučiću da Sjedinjene Države podržavaju pristupanje Srbije Evropskoj uniji kao i kontinuirani napredak u dijalogu sa Kosovom.

Blinken je odao priznanje ekonomskim, političkim i pravosudnim reformama koje sprovodi Vlada premijera Vučića i ohrabrio kontinuirani fokus na tim reformama. Zamenik sekretara se takodje založio za rešavanje slučaja braće Bitići.

Premijer Vučić se takodje sastao sa pomoćnicom državnog sekretara za Evropu i Evroaziju, Viktorijom Nuland, sa kojom je razgovarao o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, napretku u dijalogu Srbije i Kosova, merama za borbu protiv korupcije i diversifikaciji u snabdevanju Srbije energentima.

XS
SM
MD
LG