Linkovi

"Srbija i SAD dele iste ciljeve"


U rezidenciji američkog ambasadora u Srbiji Kajla Skota večeras je održan svečani prijem povodom Dana nezavisnosti, nacionalnog praznika SAD. Prijemu su prisustvovali predstavnici vlasti i opozicije u Srbiji, verski lideri, predstavnici diplomatskog kora.

Srbija i SAD dele iste ciljeve koje su utkane u Deklaraciju nezavisnosti, potpisanu pre 240 godina, izjavio je danas ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot i dodao da su tada osnivači Amerike proglasili novu naciju posvećenu univerzalnom pravu na ljudsko dostojanstvo, političko angažovanje i ekonomski napredak.

Na prijemu održanom u rezidenciji američkog ambasadora povodom nacionalnog praznika SAD, Dana nezavisnosti, Skot je rekao da je Deklaracija nezavisnosti svedočila o težnjama osnivača koje zahtevaju posvećenost:

"Trebalo nam je sedam godina borbe sa zadobijemo svoju slobodu. I zaista, kada su 11 godina kasnije pisali naš ustav, očevi osnivači podsetili su Amerikance da naš politički sistem treba da stvori savršeniju zajednicu. Još uvek radimo na ostvarenju tog cilja."

Prijemu povodom 4. jula, nacionalnog praznika SAD, prisustvovali su predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, ministri u Vladi Srbije, opozocioni lideri, verski lideri i prestavnici diplomatskog kora.

XS
SM
MD
LG