Linkovi

Ukradeni podaci miliona vladinih službenika


Bela kuća saopštila je da ne može u ovom trenutku da zaključi da su kineski hakeri izveli veliki sajber napad na federalnu agenciju zaduženu za prikupljanje ličnih podataka miliona vladinih službenika.

Portparol Džoš Ernest rekao je da Federalni istražni biro i dalje istražuje napad, naglašavajući da predstoji još mnogo posla da bi se utvrdilo ko je odgovoran.

Bezbednosni zvaničnici prethodno su optužili Kinu za hakovanje ličnih podataka najmanje četiri miliona američkih federalnih službenika.

Hakeri su upali u računare američke agencije za personalna pitanja, ili OPM, u kojima se nalaze detalji o radnim odnosima, uključujući i podatke koji se smatraju strogo poverljivim.

Portparol kineskog ministarstva inostranih poslova, Hong Lei nazvao je američku optužbu “neodgovornom.” OPM je saopštio da je sajber napad bio uočen još u aprilu, pre nego što su uvedene pojačane mere za suzbijanje hakovanja.

Federalni istražni biro, FBI i Sekretarijat za unutrašnju bezbednost vode istragu kako bi se utvrdile tačne razmere štete koju je naneo najnoviji sajber napad.

XS
SM
MD
LG