Linkovi

SAD osudile ubistvo Janićijevića


Dženifer Psaki, portparolka Stejt Departmenta
Dženifer Psaki, portparolka Stejt Departmenta

Američki Državni sekretarijat izrazio saučešće Janićijevićevoj porodici i pozvao Vlasti Kosova da sprovedu opsežnu, brzu istragu i da odgovorne privedu pravdi...

SAD osudile su ubistvo Dimitrija Janićijevića, odbornika Samostalne liberalne stranke u Skupštini opštine Severna Mitrovica.

"SAD se pridružuju Vladi Kosova i međunarodnim partnerima u osudi sinoćnjeg ubistva Dimitrija Janićijevića, bivšeg kandidata za gradonačelnika i novoizabranog člana Skupštine opštine Severna Mitrovica", navodi se u saopštenju koje je potpisala predstavnica Stejt Departmenta Džen Psaki.
Državni sekretarijat izrazio je saučešće Janićijevićevoj porodici i pozvao Vlasti Kosova da sprovedu opsežnu, brzu istragu i da odgovorne privedu pravdi.
"SAD naglašavaju svoju postojanu podršku i Kosovu i Srbiji povodom potpune implementacije sporazuma o normalizaciji odnosa postignutog uz posredstvo Evropske unije 19. aprila u Briselu, uključujući uspostavljanje legitimnih, demokratskih i efikasnih institucija i jačanje vladavine zakona na severu Kosova, kako bi se ljudima koji tamo žive garantovala bolja budućnost. Nasilje i zastrašivanje namaju šta da traže u tom političkom procesu i samo ugrožavaju te napore", dodaje se u saopštenju i zaključuje:
"Pozivamo sve zajednice i političke partije na Kosovu da zajedno rade na smanjenju tenzija i poštovanju demokratske volje naroda".
XS
SM
MD
LG