Linkovi

"SAD nisu predložile učešće u dijalogu Beograda i Prištine"


Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić
Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se u Vašingtonu sa savetnikom za nacionalnu bezbednost u Beloj kući H. R. Mekmasterom, a potom sa pomoćnikom državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom, koji je nedavno došao na mesto Viktorije Nuland.

Oba sastanka su, objašnjava Ivica Dačić za Glas Amerike, najpre služila tome da se predstavnici američke administracije upoznaju sa time šta misle predstavnici Srbije, a potom i da se nađe “minimalni zajednički interes”, kada je reč o otvorenim pitanjima na Balkanu, posebno Kosovu.

A šta je minimum zajedničkog interesa Srbije i Amerike?

Dačić o sastancima sa Mičelom i Mekmmasterom
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:41 0:00

Potencijalno učešće SAD dijalogu Beograda I Prištine – što je u novom izveštaju predložilo Atlantski savet, nije predlog zvanične američke administracije, kaže Dačić. Demantuje i tvrdnje kosovskih lidera, koji su se na to pozivali.

Dačić o Kosovu i SAD
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:53 0:00

Dačić kaže da je u SAD došao da brani interese Srbije.

Znate, kad se slonovi vole, ljube, vode ljubav ili biju – uvek trava nastrada. Mi nećemo da budemo u poziciji trave, odnosno malih, i zato treba da gledamo svoje interese”.

Da li se na sastancima srpskog šefa diplomatije i predstavnika američke administracije razgovarao o članstvu Kosova u UN, srpsko-ruskom humanitarnom centru i vojnom prisustvu SAD u Bondstilu i da li su SAD saveznici Srbije – pogledajte u Otvorenom studiju u petak i čitajte na stranici glasamerike.net

XS
SM
MD
LG