Linkovi

Karter: Američki napad "greška"


Američki sekretar za odbranu Eš Karter razgovara sa američkim i francuskim snagama na francuskom nosaču aviona Šarl de Gol

Sekretar za odbranu Eš Karter izjavio je da je vazdušni napad američkih snaga, u kojem je poginulo 10 iračkih vojnika, bio greška za koju su odgovorne obe strane

Karter je rekao da je projektil ispaljen iz američkog ratnog aviona pogodio iračke vojne snage u blizini grada Faludže u centralnom Iraku koji kontrolišu ekstremisti Islamske države.

Iračko ministarstvo odbrane saopštilo je da je oko 10 vojnika stradalo u jučerašnjem incidentu. Američka vojska saopštila je da su informacije za vazdušne udare stigle od iračkih snaga na terenu u blizini Faludže.

U razgovoru sa novinarima na američkom vojnom brodu, Karter je istakao da je pozvao iračkog premijera Hajdera al Abdija i izjavio mu saučešće i da su se složili da bi incident trebalo da bude istražen.

Karter je dodao da se takva vrsta incidenata događa kada blisko sarađujete, kao američke i iračke snage. On je naglasio da su se on i Abadi složili da će se kampanja za proterivanje Islamske države sa iračke teritorije nastaviti i pojačati.

XS
SM
MD
LG