Linkovi

Imigranti pomažu ekonomiju


Novi izveštaj nagoveštava da bi dvostranački predlog zakona o imigracionoj reformi mogao da bude ključ ubrzanja usporene američke ekonomije

Protivnici imigracione reforme u SAD nazvali su dvostranački predlog zakona o sveobuhvatnoj reformi imigracione politike, koji je Senat već usvojio, "ubicom radnih mesta".

Međutim, jedan novi izveštaj umereno konzervativne neprofitne grupe "Američka mreža za akciju" nagoveštava da bi upravo taj zakonski predlog mogao da bude ključ kako bi se usporena američka ekonomija zantno ubrzala.

Izveštaj pokazuje da bi senatski predlog imigracione reforme u narednih deset godina doprineo otvaranju prosečno 14 hiljada radnih mesta u svakom od kongresnih distrikta - od Kalifornije do Južne Karioline. Pomenuti izveštaj nije prvi koji nagoveštava da bi imigraciona reforma mogla da stimuliše ekonomiju.

Kongresna kancelarija za budžet procenila je da bi senatski predlog zakona smanjio deficit za više od 680 milijardi, dok je prošlomesečna studija Instituta za oporezivanje i ekonomsku politiku pokazala da bi reforma uvećala poreske prihode na lokalnom i državnom nivou za dve milijarde dolara godišnje.
XS
SM
MD
LG