Linkovi

SAD donirale Srbiji policijsku opremu


Arhiva - Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat
Arhiva - Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Kajl Skot i ministar policije Srbije, Nebojša Stefanović, potpisali je u četvrtak u Beogradu zapisnik o primopredaji informatičke opreme iz donacije vredne 380.000 dolara, koja će policiji Srbije omogućiti efikasniji rad.

Oprema iz ove donacije omogućiće povezivanje policijskih stanica u Beogradu sa Službom za kriminalističku analitiku, što će doneti efikasniji rad uprave kriminalističke policije, bolju analizu onog što se dešava na terenu i efikasniju borbu protiv kriminala, rekao je novinarima posle potpisivanja Nebojša Stefanović.

Ambasador Skot rekao je da je ova donacija nastavak inovativnog projekta koji je počeo 2010. godine. "Cilj je po moć srpskoj policiji da lakše međusobno komunicira na brz i efikasan način", rekao je on, prenose mediji.

Sistem pored toga ima mogućnost da prikuplja informacije, analizira i usmerava ih, kako bi se koristile u borbi protiv kriminala i terorizma, rekao je ambasador.

Vlada SAD ostaje posvećena ovom programu i prijateljstvu sa Srbijom, zaključio je Skot.

Ministar policije Srije rekao je da se nastavlja saradnja sa SAD u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i na unapređenju rada policije.

Stefanović je podsetio da ovo nije prva donacija i da je ukupna vrednost projekta oko 1,1 milion dolara.

XS
SM
MD
LG