Linkovi

Keri čestitao Dan državnosti: Impresivan napredak Crne Gore


Američki državni sekretar Džon Keri

Američki državni sekretar Džon Keri čestitao je danas Crnoj Gori Dan Državnosti.

"U ime predsjednika Obame i američkog naroda, upućujem najsrdačnije želje narodu Crne Gore, dok proslavljate Dan državnosti", naveo je Keri u pisanoj izjavi upućenoj medijima.

Ovogodišnji praznik je, kako je naglasio američki diplomata, naročito važan dok se obilježava potpisivanja Protokola o pristupanju NATO-u.

"Taj uspjeh, samo deset godina posle obnove vaše nezavisnosti, primjer je izuzetnog napretka koji je Crna Gora postigla u ispunjavanju evro-atlantskih aspiracija. Vaša zemlja je zaslužila članstvo u NATO-u sprovođenjem teških unutrašnjih reformi i pokazivanjem liderstva u pogledu regionalnih i globalnih bezbjednosnih pitanja. Čestitamo vam na vašem impresivnom napretku", poručio je američki državni sekretar.

Sjedinjene Države, kako se navodi u Kerijevoj pisanoj izjavi, takođe su zahvalne na postojanoj podršci koju Crna Gora pruža u borbi protiv terorizma kroz partnerstva poput koalicije protiv ISIL-a i u Avganistanu.

"Nastavićemo da podržavamo napore Crne Gore u pogledu pristupanja NATO-u i Evropskoj uniji, u zalaganju za Evropu jedinstvenu, slobodnu i u miru. Čestitke na ovom specijalnom danu. Radujem se nastavku saradnje u godini pred nama", naveo je Keri.

XS
SM
MD
LG