Linkovi

SAD: Avion izleteo sa piste u reku, nema žrtava


Pripadnici specijalizovanih službi rade na avionu u vodi u Džeksonvilu, Florida, 3. maja 2019.
Pripadnici specijalizovanih službi rade na avionu u vodi u Džeksonvilu, Florida, 3. maja 2019.

Vlasti u jugoistiočnoj američkoj državi Florida saopštile su da je Boing 737 sa 136 putnika izleteo sa piste u Mornaričko-vazduhoplovnoj bazi Džesksonvil i upao u reku Seint Džons, tokom sletanja u petak uveče.

Lokalna televizija WOKV-TV javila je da je avion prilazio pisti tokom jake oluje sa grmljavinom i da upao u reku iza kraja piste.

Ta televizija javlja da je 21 odrasla osoba odvedena u bolnice, ali da su svi "u dobrom stanju".

Let Majami internešenel era bio je vojni čarter let iz američke baze u Gvantanamu, na Kubi.

Na fotografijama vidi se avion koji nije potpuno potoljen u vodu.

Gradonačelnik Džeksonvila, Leni Kari, rekao je da službe rade na sprečavanju da se gorivo aviona izlije u vodu.

Boing je izdao saopštenje u kome upućuje najbolje želje svim putnicima koji su bili u avionu - njih 136 - kao i za sedmoro članova posade. "Boing obezbeđuje tehničku podršku prema zahtrevu i pod uslovima Američkog naiconalnog odbora za bezbednost transporta (NTSB), dok agencija sprovodi svoju istragu".

Avio-prevoznici širom sveta prizemljili su avione Boing 737 MAX 8 zbog dva slučaja pada tih aviona - pad aviona Etiopian erlajnsa u martu kada je poginulo svih 157 putnika i leta indonežanskog Lajon era u oktobru, kada je poginulo 189 putnika.

Boingov avion koji je sada imao nesreću u Džeksonvilu nije isti model kao dva aviona koja su se u prethodnon periodu srušila.

XS
SM
MD
LG