Linkovi

Saša Janković se povukao iz politike


Arhiva - Saša Janković.
Arhiva - Saša Janković.

Saša Janković objavio je u ponedeljak na svom Tviter nalogu da se povlači iz aktivnog političkog života, uključujući i mesto predsednika Pokreta slobodnih građana i Građanskog bloka 381.

"Činim to jer neću da delim ljude koji svi podjednako žele da uklone opasan i kriminalizovan režim koji nam je oteo državu. Srbija je naša zajednička domovina i ja neću biti prepreka najbitnijem cilju. Takođe, hoću da budem kristalno jasan: smatram da zamena jedne greške drugom, makar i manjom, ne donosi prave promene. To je rađeno proteklih 30 godina i rezultate toga danas živimo. Osećaj odgovornosti i iskrenosti mi nalaže da u tome ne učestvujem", napisao je Janković.

On je poručio da veruje da do bolje Srbije vode političke ideje PSG i Građanskog bloka 381, ali i da oseća krivicu zbog nedostatka rezultata. "Što naš program, vrednosti i drugačiji način shvatanja politike, uprkos ogromnom radu i žrtvama sjajnih ljudi oko mene, ne dobijaju zamah, već Srbija opet kreće u krug".

U tvitu koji je prethodio objavi povlačenja, Janković je komentarisao lokalne izbore u Lučanima održane u nedelju i konstatovao da niko nije trebalo da troši ljude i rezurse, i da je to još jedan loš eksperiment. "Izbori će biti fer kad ih bude organizovala privremena vlada, uz podršku sveta", napisao je ranije Janković.

XS
SM
MD
LG