Linkovi

Medvedev sa liderima opozicije


Pristalice Vladimira Putina na mitingu u Sant Petersburgu
Pristalice Vladimira Putina na mitingu u Sant Petersburgu

Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev bio je danas domaćin liderima opozicije sa kojima je razgovarao o pravilima za registrovanje političkih stranaka i drugim pitanjima koja se tiču njihovih protesta.

Istovremeno, državna agencija za ispitivanje javnog mnjenja, objavila je rezultate ankete uoči predsedničkih izbora u Rusiji, 4. marta.

Na konferenciji u Centru novinske agencije Interfaks, generalni direktor anketne agencije Valeri Fjodorov, saopštio je da rezultati pokazuju da će Vladimir Putin dobiti 58,6 odsto glasova. Prema odgovorima ispitanika prikupljenim 11. i 12. ovog meseca, drugo mesto će osvojiti Genadij Zjuganov, kandidat komunista, sa 14,8 odsto glasova, dok bi nacionalista Vladimir Žirinovski, na trećem mestu, osvojio nešto više od 9 odsto glasova.

Mihail Prohorov i Sergej Mironov su na četvrtom i petom mestu sa zaostatkom od po nekoliko procenata. Recimo i da je na parlamentarnim izborima u decembru, Putinova Jedinstvena Rusija, prema zvaničnim rezultatima osvojila nešto manje od 50 odsto glasova.

XS
SM
MD
LG