Linkovi

Pronađene obe crne kutije aviona iz Dubaija


Mesto nesreća aviona kompanije "Flajdubai" na jugu Rusije kod aerodroma Rostov na Donu, 19. nart 2016.

Avion koji je leteo od Dubaija srušio se prilikom sletanja u ruski grad Rostov na Donu i tom prilikom poginulo je svih 62 putnika i članova posade.

Rusko ministarstvo za vanredne situacije saopštilo je da se avion tipa Boing 737 kompanije "Flajdubai" na letu FZ 981, srušio jutros i da su većina putnika Rusi.

Ruski istražni organi saopštili su da su najverovatnije ljudska greška, loši vremenski uslovi ili tehnička greška doprineli padu.

Ruski istražni komitet saopštio je da su pronađene obe crne kutije sa podacima o letu i da nisu oštećene. Podaci bi mogli da razjasne šta se događalo u trenucima pred samu nesreću.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je pružanje pomoći porodicama žrtava prioritet, izjavio je portparol Kremlja.

Aviokompanija "Flajdubai" sa sedištem u Dubaiju i Boing izrazili su saučešće porodicama poginulih putnika.

"Flajdubai" je naveo da su među putnicima bile 33 žene, 18 muškaraca i četvoro dece. Informativna kancelarija u Dubaiju saopštila je da je među žrtvama 44 Rusa, 8 Ukrajinaca, dvoje Indijaca i jedna osoba iz Uzbekistana.

Direktor "Flajdubaija" Gait Al Gait rekao je da je osoblje kompanije u dubokom šoku i dodao da sarađuje sa nadležnima na utvrđivanju uzroka pada aviona.

XS
SM
MD
LG