Linkovi

Tramp: Nećemo dozvoliti da naš izborni sistem bude kompromitovan


Predsednik Tramp na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Švedske

Tokom pretresa o globalnoj pretnji, u Senatskom odboru za oružane snage, direktor američkih obaveštajnih službi Den Kouts je rekao da američka vlada mora da preduzme oštrije mere kako bi sprečila rusko mešanje u američke kongresne izbore, ali da ni predsednik ni Kongres nemaju jasan plan kako da reše problem ruskog mešanja.

"U toku je proces razvoja strategije i politike o tome kako se postaviti i kako im doskočiti. Sve naše obaveštajne agencije su vrlo svesne važnosti rešavanja ovog problema. Ali kako sam već rekao, još uvek nije razrađena koherentna strategija u kojoj bi učestvovale izvršna I zakonodavna vlast ” rekao je Kouts.

Direktor američkih obaveštajnih službi je rekao da je “vrlo verovatno” da će Moskva pokušati da vodi kampanju ometanja izbora kao što je to uradila i tokom predsedničkih izbora 2016.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Švedske, predsednik Tramp je rekao da rusko mešanje nije imalo nikakav uticaj na ishod američkih predsedničkih izbora.

"Naravno da je bilo mešanja i verovatno su se mešale i neke druge zemlje i pojedinci. Moramo da budemo vrlo obazrivi jer niko ne želi da izborni sistem bude na bilo koji način kompromitovan i nećemo dozvoliti da se to desi " naglasio je američki predsednik.

Tramp je istakao da njegova administracija sprovodi detaljno istraživanja I da će imati snažne sugestije o tome kako da se zaštite srednjoročni I drugi izbori.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG