Linkovi

Bombaš samoubica ubio dvoje ljudi u severnom Kavkazu


Vozilo u plamenu ispred napadnutog sedišta policije u Karabulaku, na severu Kavkaza
Vozilo u plamenu ispred napadnutog sedišta policije u Karabulaku, na severu Kavkaza

U današnjem samoubilačkom bombaškom napadu, u ruskoj severnokavkaskoj republici Ingušetiji, poginula su najmanje dva policajca dok su još najmanje trojica povređena.

Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova navodi da je bombaš samoubica napao sedište policije u Karabulaku, severno od regionalne prestonice Magas, u trenutku prozivke.

Vlasti dodaju da je u drugoj eksploziji, koja je ubrzo usledila, uništeno jedno vozilo parkirano ispred sedišta policije. Po rečima jednog kamermana novinske agencije Rojters, delovi bombaševog tela i uništenog vozila bili su razbacani po putu ispred zgrade.

U proteklih nedelju dana, u samoubilačkim napadima na moskovski metro i u pretežno muslimanskom Severnom Kavkazu, ubijeno je više od pedeset i povređeno oko stotinu ljudi.

U prošli ponedeljak, dve žene-samoubice ubile su 40 i ranile 90 osoba u napadima na dve stanice moskovskog metroa.

Pored toga, u dva samoubilačka bombaška napada u sredu, u južnoj republici Dagestan, ubijeno je 12 osoba. U nedelju je eksplozijama dve bombe izbačen iz koloseka jedan teretni voz, ali nema izveštaja o ljudskim žrtvama.

Čečenski pobunjenički vođa Doku Umarov preuzeo je odgovornost za eksplozije u Moskvi, rekavši da će takvi napadi biti nastavljeni.

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev je obećao zavođenje oštrijih antiterorističkih mera protiv ekstremista i njihovih pomagača.

XS
SM
MD
LG