Linkovi

Putin: Borba do uništenja terorista


Ruski policajci proveravaju isprave radnika imigranata na Crvenom trgu uoči proslave Nove godine.
Ruski policajci proveravaju isprave radnika imigranata na Crvenom trgu uoči proslave Nove godine.

U novogodišnjoj porucui posle dva samoubilačka bombaška napada u Volgogradu, ruski predsednik obećao je da će Rusija pobediti u borbi protiv terorizma.

Ruski predsednik Vladimir Putin obećao je da će voditi borbu protiv terorista do njihovog „konačnog uništenja“.

Putin je to rekao u svojoj novogodišnjoj poruci posle dva samoubilačka bombaška napada u Volgogradu u kojima su ukupno poginule 34 osobe. Putin je u svojoj poruci takodje rekao da je Rusija i u najtežim vremenima ostala ujedinjena i ojačana. Ruske vlasti su posle napada razmestile više od 5 hiljada pripadnika bezbednosnih snaga u Volgogradu i okolini.

Ruski istražitelji su saopštili da su bombe korišćene u napadima u nedelju i ponedeljak slične što potvrdjuje sumnje da su napadi bili povezani. Rusko ministarstvo inostranih poslova je uporedilo napade u Volgogradu sa terorističkim aktima u Sjedinjenim Državama, Iraku i Nigeriji i apelovalo za medjunarodnu solidarnost u borbi protiv terorizma.

Napadi u Rusiji izvršeni su samo nekoliko nedelja uoči Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, 650 kilometara jugozapadno od Volgograda. Islamistički ekstremisti sa severnog Kavkaza zapretili su da će napadima na civile nastojati da ometu olimpijske igre.
XS
SM
MD
LG