Linkovi

Rusija ponovo privela severnokorejske ribare


ARHIVA - Fotografija napravljena od video snimka Ruske federalne bezbednosne službe na kojem se vidi severnokorejski brod u Japanskom moru 17. septembra 2019.

Ruska Federalna bezbednosna služba saopštila je da je zadržala tri severnokorejska ribarska broda i privela 262 člana posade zbog nedozvoljenog ribarenja u vodama koje Moskva smatra svojom posebnom ekonomskom zonom.

Na video snimku koji je objavila ruska bezbednosna agencija vide se ruski patrolni brodovi kako presreću jedno od severnokorejskih plovila.

U izveštaju se navodi da su brodovi i članovi posade odvedeni u luku Nahotka na krajnjem istoku Rusije, gde su čuvari zaplenili 30 hiljada primeraka sipe, kao i nezakonitu opremu za ribarenje.

Prošle nedelje, Rusija je privela druge severnokorejske libare na brodovima u vodama Japanskog mora, koje Moskva takođe smatra svojim. Ti ribari su se sukobili sa ruskim snagama, a u obračunu je ranjen jedan od severnokoreanca, koji je kasnije podlegao povredama.

Rusija je posle tog incidenta pozvala severnokorejskog diplomatu da izrazi "ozbiljnu zabrinutost" povodom onog što se dogodilo.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG