Linkovi

"Rusija se ne meša i podržava politiku Srbije"


Zamenik ministra inostranih poslova Rusije Mihail Bogdanov tokom susreta sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem (gov.rs)
Zamenik ministra inostranih poslova Rusije Mihail Bogdanov tokom susreta sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem (gov.rs)

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Mihail Bogdanov posetio je danas Beograd i u razgovorima sa premijerom i predsednikom Srbije on obećao dalju podršku Rusije zaštiti srpskih nacionalnih interesa.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Mihail Bogdanov razgovarao je u petak u Beogradu sa premijerom Srbije Aleksandom Vučićem i tom prilikom on je istakao da se Rusija ne meša u unutrašnje stvari drugih država, ali da svaka nestabilnost na zapadnom Balkanu loše utiče i na međunarodne prilike. Stoga Rusija deli zabrinutost i podržava politiku Srbije, dodao je Bogdanov.

Uz zahvalnost na podršci Moskve, Vučić je upoznao ruskog zvaničnika sa bezbednosnim prilikama i izazovima na zapadnom Balkanu, poput najava formiranja Vojske takozvanog Kosova, suprotno odredbama Briselskog sporazuma.

A u razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem Bogdanov je rekao da će Moskva i u narednom periodu pomagati svojim prijateljima, tako da Srbija može apsolutno da računa na njenu podršku prilikom zaštite vitalnih nacionalnih interesa, poručio je Bogdanov.

XS
SM
MD
LG