Linkovi

Rusija bombardovala gradove u zapadnoj i centralnoj Ukrajini


Spasilačke ekipe na mestu bombardovanja u gradu Dnjipru

Rusija je iz vazhuha gađala aerodrome u gradovima Ivano-Frankovsk i Luck na zapadu Ukrajine, daleko od glavne borbene linije, što ukazuje na mogući novi pravac u ratu. Gradonačelnik Lucka rekao je da su u napadu na aerodrom u tom gradu poginule 4 osobe, a da e 6 povređeno.

Bombardovan je i grad Dnjipro (nekadašnji Dnjepropetrovsk) u centralnoj Ukrajini i u tom napadu je poginula najmanje jedna osoba, saopštile su lokalne vlasti i istakle da su bombe pale blizu obdaništa i stambene zgrade.

Rusko ministarstvo odbrane potvrdilo je da su izvedena dva precizna napada dugog dometa na vojne aerodrome blizu Lucka i Ivano-Frankovska i da su aerodromi sada van funkcije.

Portparol Ministarstva odbrane Igor Konašenkov rekao je da su ruske snage, od početka rata koji Moskva zove "specijalnom operacijom", uništile 3.213 ukrajinskih vojnih postrojenja.

Neimenovani visoki zvaničnik Pentagona rekao je da je, prema procenama SAD, cilj ruskih napada na zapadu Ukrajine bio da se spreči da ukrajinske snage koriste aerodrome.

Dodao je da se pojedine ruske snage nalaze na oko 15 kilometara od centra Kijeva.

XS
SM
MD
LG