Linkovi

Proslava bronzane medalje crnogorskih rukometašica u Podgorici


Slavlje crnogorskih rukometašica u Podgorici (VOA/Jovo Radulović)
Slavlje crnogorskih rukometašica u Podgorici (VOA/Jovo Radulović)

U Podgorici je, u utorak veče, organizovana velika proslava bronzane medalje koju su rukometašice Crne Gore osvojile na Evropskom prvenstvu.

Hvala vam što ste sve ove godine bili uz nas i vjerovali kad mnogi nisu. Hvala vam što smo zajedno pokazali kolika je ljubav prema Crnoj Gori", kazala je kapitenka reprezentacije Jovanka Radičević koja se medaljom na prvenstvu u Ljubljani oprostila od reprezentativnog dresa.

Radičević je na proslavi u Bemax areni naglasila i da živi svoje najljepše sportske dane. Ona je jedno od najboljih krila XXI vijeka, a od nacionalnog dresa oprostila se kao najbolji strijelac "lavica" i igračica sa najviše nastupa. Za Crnu Goru je igrala punih 16 godina, tokom kojih je odigrala 192 utakmice sa nevjerovatnim učinkom od čak 1.103 postignuta gola.

Trener reprezentacije Bojana Popović kazala je da je na navijače ponosna koliko i na igračice. Poručila im je da “nećete dugo čekati do novog uspjeha".

Crnogorska selekcija je u meču za 3. mjesto, u nedelju, nakon produžetaka savladala olimpijskog šampiona Francusku, rezultatom 27:25.

To je treća medalja crnogorskih rukometašica na najvećim takmičenjima, prva nakon 2012. godine kada je osvojeno srebro na Olimpijskim igrama u Londonu i zlato na kontinentalnom šampionatu u Beogradu.

Doček rukomentne reprezentacije u Podgorici
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:22 0:00

“Lavice” su u ponedjeljak na podgoričkom aerodromu dočekali brojni građani, a proslavu medalje u utorak veče su organizovali Rukometni savez Crne Gore i glavni grad.

Predsjednik Rukometnog saveza Petar Kapisoda zahvalio je publici i kazao “da bez njih ne bi bilo medalje”.

“Imam samo jednu poruku, mi rezervnu državu nemamo, ni zastavu, ni grb, ni himnu. Obećavam, u ime svih djevojaka i momaka koji igraju za Crnu Goru, da ćemo i dalje ginuti za svaku loptu i da ćemo pjevati himnu da nas cijela Evropa čuje”, kazao je Kapisoda.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je da “Rukometni savez radi u nemogućim uslovima i da nemaju pomoć države”.

"Bez obzira na to, čine sportska čuda i čine Crnu Goru ponosnom", kazao je Vuković.

XS
SM
MD
LG