Linkovi

Profil kraljevske romanse


Britanski princ Vilijam i njegova verenica Kejt Midlton upoznali su se pre gotovo deset godina.
Britanski princ Vilijam i njegova verenica Kejt Midlton upoznali su se pre gotovo deset godina.

Do venčanja britanskog princa Vilijama i Kejt Midlton, 29. aprila ostao je još jedan dan. Ceremoniju će, veruje se, posmatrati milijarde ljudi širom sveta. Posmatrači hvale buduću princezu kao glamurozno novo lice kraljevske porodice. I, mada putovanje Ketrin ka kraljevskoj palati nije uvek išlo glatko, pred njom je sada neverovatno privilegovani život u centru svetske pažnje.

Bio je to momenat koji su željno iščekivali oni koji prate dogadjaje u kraljevskim porodicama širom sveta. U novembru prošle godine, princ Vilijam i Ketrin Midlton su se pojavili pred kamerama kako bi najavili svoju veridbu.

Očigledno, zabavljamo se već duže vreme, razgovarali smo o budućnosti i to je izgledalo kao prirodni sledeći korak za nas“, izjavila je Kejt Midlton.

Istorija ovog kraljevskog para seže unazad gotovo deset godina - do škotskog grada Sent Endrusa gde je princ počeo da studira 2001. Tu je zaštićen od medija, upoznao koleginicu Kejt Midlton.

Posmatrači nagadjaju da je to bio trenutak kada su se Vilijam i Kejt zaljubili. Viliam je video Kejt koja je kao maneken nosila providnu haljinu na jednoj modnoj reviji. Navodno je rekao prijatelju: „O, Kejt je zaista zgodna.“

Postali su prijatelji i stanovali sa sa drugim studentima u istoj kući. Nije poznato kada su tačno počeli da se zabavljaju. Medjutim, vlasnica lokalnog kafea, koja tvrdi da se Vilijam udvarao svojoj budućoj izabranici dok su jeli kolače i pili kafu, kaže da i je sama to podozrevala još od početka

Dolazila je ovde sa prijateljima i on je takodje bio tu sa svojim prijateljima. Nisu uvek sedeli zajedno. Kad smo saznali za njihovu vezu povezali smo priču“, priča Linda Kaningam.

Nakon što su diplomirali, Vilijam i Kejt su se ponovo našli u žiži interesovanja svetskih medija. Sve je dostiglo vrhunac 2007. kada je Vilijam raskinuo vezu na nekoliko meseci.

Vilijam je, medjutim, takodje bio rešen da zaštiti Kejt od medijske pažnje zbog koje je trpela njegova majka.

Kraljevski advokati upozorili su paparace da se ne približavaju. Par je ponovo počeo da se zabavlja i konačno oktobra 2010. Vilijam je zaprosio Kejt dok su bili na odmoru u Keniji - prstenom koji je pripadao njegovoj preminuloj majci.

Kejt – ili princeza Ketrin, što će biti njeno zvanično ime nakon venčanja, ući će u svet poznat samo privilegovanoj manjini. Najveći izazov za nju biće neizbežno poredjenje sa princezom Dajanom.

Dajana je imala svega 20 godina kad se udala za princa Čarlsa. I zemlja i svet su je zavoleli.

Mada je Kejt odrasla u bogatoj porodici, njeni roditelji su postali milioneri prodajući na internetu opremu za zabave. Kejtina majka bila je svojevremeno stjuardesa i potekla je iz porodice rudara i mesara. U zemlji opsednutoj klasnim statusom, puno se pričalo o tome da se obična gradjanka udaje za princa.

Džo Litl je urednik časopisa „Madžesti“ – posvećenog kraljevskoj porodici. On kaže da će Kejtino poreklo biti plus.

„Kejt je dah svežine. U britanskoj kraljevskoj porodici već duže vreme nije bilo glamura i sada imamo veliku doza toga. Nakon venčanja, nadamo se, vrlo brzo ćemo govoriti o deci i to će biti naredna generacija kraljeva i kraljica.“

Po završetku medenog meseca – i pre nego što preuzmu kraljevske obaveze širom sveta – Vilijam i Ketrin će izvesno vreme provesti na udaljenom velškom ostrvu Englsi, gde princ služi kao pilot helikoptera u spasilačkim misijama. Vilijam je već dugo naviknut na zaštićeni život princa iz kraljevske porodice. Za Ketrin to putovanje u život privilegovanih, pun pritisaka, tek predstoji i počinje sa samim venčanjem.

XS
SM
MD
LG