Linkovi

Romni završio posetu inostranstvu


Mit Romni sa suprugom i bivšim predsednikom Poljske Lehom Valensom
Mit Romni sa suprugom i bivšim predsednikom Poljske Lehom Valensom

Američki republikanski predsednički kandidat Mit Romni je u Poljskoj

Američki republikanski predsednički kandidat Mit Romni je u Poljskoj, gde će završiti posetu inostranstvu koja je obuhvatila i posete Izraelu i Britaniji.

Romni se danas sastao sa poljskim premijerom Donaldom Tuskom pre planirane posete bivšem predsedniku Poljske, Lehu Valensi.

Romni će takodje prema očekivanjima prisustvovati ceremoniji polaganja venca na spomeniku Vesterplate, mestu napada nacističkih snaga kojim je započet Drugi svetski rat.

Ranije danas najverovatniji predsednički kandidat Republikanske stranke je prikupljao sredstva za svoju kampanju od važnih donatora u Jerusalimu. Smatra se da je tom prilikom dobio preko milion dolara.

Romni je grupi od oko 40 donatora u hotelu Kralj David u Jerusalimu govorio o vezi koju oseća prema Jerusalimu. On je takodje govorio o izraelskog ekonomiji, naglasivši jaz izmedju privrede u jevrejskoj državi i one na Zapadnoj obali i u Pojasu Gaze.

Dan pre toga Romni je proglasio Jerusalim glavnim gradom Izraela, razgnevivši Palestince koji žele da Istočni Jeruslaim bude glavni grad njihove buduće države.
XS
SM
MD
LG