Linkovi

Robin Vilijams izvršio samoubistvo


Robin Vilijams za vreme promocije televizijske serije "The Crazy Ones", 29. jula 2013.
Robin Vilijams za vreme promocije televizijske serije "The Crazy Ones", 29. jula 2013.

Slavni američki glumac Robin Vilijams (63) juče se obesio u svojoj kući u Kaliforniji, potvrdila je lokalna policija.

Holivud je u žalosti za jednom od svojih najvećih zvezda - Robinom Vilijamsom - dok izrazi saučešća stižu njegovoj porodici iz svih delova sveta. 63-godišnji svestrani glumac u ponedeljak je izvršio samoubistvo u svojoj kući u severnoj Kaliforniji. Lokalna policija danas je saopštila da se Vilijams obesio.

Ispred kuće Robina Vilijamsa ožalošćeni gradjani počeli su da ostavljaju cveće i poruke čim se pročula vest o njegovoj smrti. Njegov predstavnik za štampu saopštio je da se Vilijams “borio sa teškom depresijom.” Genijalni komičar godinama se borio sa zavisnošću od alkohola i droge, a prošlog meseca je sam otišao u jedan centar za rehabilitaciju. Vilijams je govorio o svojim problemima u razgovoru sa novinarkom Dajen Sojer.

“To vas vreba iz potaje, čeka trenutak kada kažete “sad sam okej, dobro je” I onda shvatite - ne, niste okej. “

Vilijamsova supruga Suzan Šnajder je saopštila:” Izgubila sam svog muža I najboljeg prijatelja dok je svet izgubio jednog od svojih najdražih umetnika, jedno divno ljudsko biće.”

Stotine ljudi danas su zastale kod Vilijamsove zvezde na holivudskoj “Stazi slavnih”, ostavljajući lične poruke i cveće. Komičar Pol Rodrigez bio je Robinov dugogodišnji prijatelj.

“Znam da nisam jedini. Cela Amerika ga je volela. Osećam se kao da me je neko udario pesnicom u stomak.”

Publiku je prvo osvojio kao vanzemaljac u TV seriji Mork i Mindi. Neprekidno je briljirao, u živim nastupima, tok-šou programima, i filmovima gde se oslanjao na talenat za improvizaciju … od duha iz lampe, u filmu Aladin…do oca koji se prerušava u britansku dadilju u filmu “Gospodja Dautfajer"

Takodje je očarao publiku ulogama u dramama “Dobro jutro, Vijetname”, “Društvo mrtvih pesnika” i “Dobri Vil Hanting”, koji mu je doneo Oskara za epizodnu ulogu 1998.

Glumio je na Brodveju i nastavio da se bavi stand-up komedijom, i nakon što je postao holivudska zvezda.

Američki predsednik Obama u saopštenju povodom njegove smrti veličao je Vilijamsa kao “umetnika bez premca” koji je dotakao svaki element ljudskog duha. Bela kuća I Pentagon takodje su mu odali priznanje zbog brojnih nastupa pred ameirčkim vojnicima u inostranstvu. TV programi širom Evrope preneli su vest o smrti popularnog glumca, dok su društvene mreže preplavljene porukama poznatih ličnosti koje tuguju za svojim voljenim kolegom.

Ime Robina Vilijamsa pojavljuje se u 68 filmova, nekada u glavnim, nekada sporednim a nekada u ulozi producenta.

XS
SM
MD
LG