Linkovi

Rezultati ankete o američkoj ekonomiji, radu i ličnosti predsednika SAD


Američki predsednik stoji pred zastavom SAD, REUTERS/Jonathan Ernst
Američki predsednik stoji pred zastavom SAD, REUTERS/Jonathan Ernst

Prema novoj anketi univerziteta Kvinipiak 53 odsto američkih glasača veruje da je Donald Tramp inteligentan, ali 57 procenata kaže da nije podoban da bude predsednik.

Suprotno izjavi predsednika SAD u kojoj je sebe nazvao “veoma stabilnim genijem” 69 odsto ispitanika ocenilo je da Tramp nije smiren.

Većina ispitanih (63%) misli da prvi čovek SAD nije iskren kao i da mu nije stalo do prosečnih Američkanaca (59%), mada 59 odsto smatra da ima snažnu ličnost.

Na skali od A do F, gde A predstavlja najvišu ocenu, većina anketiranih, 56 odsto, ocenila je prvu godinu Trampovog mandata ocenama D do F.

Međutim, što se ekonomije tiče mišljenja su optimističnija pa većina (66%) ocenjuje trenutnu situaciju kao “odličnu” ili “dobru”, što je do sada najviši pozitivni rejting od kada je univerzitet Kvinipjak započeo anketiranje, 2001. godine.

Ipak, čini se da ispitani u manjem broju veruju da je ovakvo stanje u ekonomiji predsednikova zasluga (37%), dok se samo 30 procenata slaže da politika administracije ne pravi razliku.

XS
SM
MD
LG