Linkovi

Republikanci brane bogate


Demokrate Heri Rid i Ričard Darbin pred početak sednice na kojoj su republikanci blokirali predlog o produžetku poreskih olakšica za srednju klasu, ali ne i za bogatije Amerikance, 4. decembar 2010.

Republikanski zakonodavci dobili su još jednu rundu političke borbe u vezi sa načinom na koji bi trebalo pokrenuti posustalu američku ekonomiju.

Republikanska manjina u Senatu blokirala je meru kojom bi se produžile važeće poreske olakšice za srednju klasu, ali ne i za najbogatije građane Sjedinjenih Država, pravdajući svoju akciju tvrdnjama da je za otvaranje radnih mesta i podsticanje potrošnje neophodno produžiti olakšice svima, pa čak i onima koji zarađuju milione.

Druga predložena mera da se poreske olakšice produže onima koji zarađuju do milion dolara godišnje takođe nije usvojena.

Ranije danas, potpredsednik Džozef Bajden iskoristio je redovno subotnje predsedničko obraćanje naciji da uputi apel Kongresu da produži poreske olakšice za srednju klasu.

Zamenjujući predsednika Obamu, koji se vraćao iz posete Avganistanu, potpredsednik Bajden je takođe pozvao zakonodavce da usvoje produžetak nadoknade za nezaposlene za milione Amerikanaca pre nego što odu na praznični odmor.

U obraćanju republikanaca, senator iz Ilinoisa Mark Kirk pozvao je na dvopartijsko rešenje za smanjivanje federalne potrošnje. Kirk je poručio da američki narod želi da Vašington manje oporezuje, manje troši i manje se zadužuje.

XS
SM
MD
LG