Linkovi

Republikanski kandidati kritikovali Rubija


Republikanski predsednički pretendenti tokom sinoćnje debate
Republikanski predsednički pretendenti tokom sinoćnje debate

Republikanski predsednički pretendenti učestvovali su u poslednjoj debati pre prvih, velikih tradicionalnih izbora koji se održavaju u utorak u Nju Hempširu.

U jučerašnjoj finalnoj debati pred glasanje kandidati su izneli vrlo oštra gledišta o inostranoj politici i oštro napali svoje rivale.

Niko nije bio agresivniji od guvernera Nju Džerzija Krisa Kristija koji je, početkom debate, usmerio svoje kritike na senatora sa Floride Marka Rubija istakavši da on nikada nije bio angažovan u proces donošenja važnih odluka za koje bi potom sam bio odgovoran.

Džeb Buš je takodje kritikovao Rubija i istakao da, mada je on talentovani političar, nema sposobnosti da bude predsednik Sjedinjenih Država. Rubio je u mnogim krugovima vidjen kao favorit establišmenta republikanske stranke, posebno pošto je prošle nedelje osvojio tesno treće mesto na stranačkim skupovima u Ajovi.

Donald Tramp vodi u Nju Hempširu i potrebni su mu dobri rezultati nakon razočaravajućeg drugog mesta u Ajovi. Kad je reč o najvećem pitanju večeri na planu inostrane politike, odnosno lansiranju projektila Severne Koreje, nijedan kandidat nije ponudio suvisli odgovor na akcije te izolovane zemlje. Tramp je istakao da bi najveći trgovinski partner Severne Koreje, Kina, trebalo da interveniše.

XS
SM
MD
LG