Linkovi

Boris Tadić: DS se neće pocepati


Boris Tadić
Boris Tadić

Predsednik Demokratske stranke izjavio je u intervjuu agenciji Beta da se u stranci analiziraju i utvrđuju odgovornost i krivica za izborni poraz

Posle poraza Demokratske stranke na izborima prvi se javno oglasio njen funkcioner i potpredsednik vojvođanske vlade Goran Ješić, zahtevom za reformu stranke.

Pre dva dana i zamenik predsednika DS-a Dragan Đilas je poručio da ćutanje i paraliza u stranci moraju da prestanu. Uz ocenu da nije važno ko će biti na njenom čelu Djilas je rekao da stranka treba da izađe pred članstvo sa analizom uzroka i posledica silaska sa vlasti.

Nemamo stratešku platformu koja predstavlja praktičan plan reorganizacije DS, kako bismo se za godinu-dve vratili u igru, rekao je Đilas.

U današnjem intervjuu Agenciji Beta predsednik Demokratske stranke Boris Tadić je izjavio da se u DS analiziraju i utvrđuju odgovornost i krivica za izborni poraz. Po rečima Tadića septembar će biti mesec analize izbornih rezultata i dešavanja u DS na stranačkim organima, a početkom meseca na Glavnom odboru svako će imati priliku da kaže svoj stav, kaže Tadić.

Takođe, Tadić smatra da se DS neće pocepati, jer bi to, kako je rekao, bilo štetno ne samo za stranku već i za Srbiju:

“Što se tiče izbornog rezultata – svakako je ostavio uticaj na zbivanja u DS, jer stranka se sada pregrupiše i priprema za naredne godine u kojima će biti opozicija. I to vrlo snažna, ali i konstruktivna opozicija”, rekao je Tadić.

Tadić je podsetio da je posle izbora rekao da je odgovornost na njemu, ali da sada, po njegovim rečima, treba izmeriti ko je kriv za rezultate izbora. On je poručio da je spreman da se analizira i njegova krivica, a kako je još objasnio - nije bilo potrebe za žurbom u ocenjivanju stanja u stranci, jer od toga šta se dešava u DS nije zavisila sudbina zemlje niti egzistencija građana, plate i penzije:

“Naravno da u situaciji kada stranka izlazi iz vlasti, kao i svaka stranka na svetu, suočava se sa iskušenjima tipa: da li su i funkcioneri spremni da se u novim okolnostima, u opoziciji, angažuju do kraja. To će biti predmet naše analize, na sednicama Glavnog odbora i predsedništva svih institucija stranke u narednom periodu i donećemo zaključke i odluke”, rekao je Tadić.

Tadić je rekao i da će tražiti da sednica Glavnog odbora DS, na kojoj će se sprovesti konačna analiza izbornog rezultata, bude potpuno otvorena za javnost, rekavši da građani Srbije treba da znaju šta se dešava u DS. Takođe, lider DS je izjavio i da će članovima GO stranke reći kako on vidi njenu prošlost, sadašnjost i budućnost.
XS
SM
MD
LG