Linkovi

Izvučen dobitnik najveće premije u istoriji američke lutrije


Samo jedan tiket imao je svih šest brojeva koji su sinoć izvučeni na lutriji "Mega milioni" u SAD. Pobednički tiket prodat je u Južnoj Karolini a srećni dobitnik ili dobitnica osvojio je rekordnih 1,6 milijardi dolara. Šansa za dobitak bila je 1 u 303 miliona.

Izvučeni su brojevi 5, 28, 62, 65, 70 a rekordni nagradni fond je nastao pošto nije bilo pobednika na prethodnom izvlačenju u petak, kada je nagrada iznosila 1 milijardu dolara. Ranija rekordna premija bila je 1,586 milijardi dolara u lutriji Pauerbol 2016.

Dobitnik može da se odluči da mu se nagrada odmah isplati u kešu, u kojem slučaju dobija 904 miliona, ili pun iznos od 1,6 milijardi isplaćen u toku narednih 29 godina.

Listići za "Mega milione" prodaju se u 44 američke države, prestonici Vašingtonu i Devičanskim ostrvima. Nekoliko država dozvoljava da se listići kupe preko interneta ali se zabranjuje da ih kupuju ljudi iz drugih država ili inostranstva. Države dobijaju procenat od prodaje loto listića i koriste taj novac za ulaganja u škole ili druge potrebe.

Večeras će biti izvučena lutrija Pauerbol u iznosu od 620 miliona - što će biti peti najveći dobitak u američkoj istoriji pošto nije bilo pobednika u izvlačenju u subotu.

XS
SM
MD
LG