Linkovi

Burne reakcije na izjavu da se teniserke "šlepuju"


Serena: Teniserke ne kleče
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00

Serena: Teniserke ne kleče

Kontroverzni komentari izvršnog direktora teniskog turnira BNP Pariba Open u Indijen Velsu podigli na noge svet profesionalnog tenisa, Serena Vilijams reagovala, Novak Đoković takođe...

Izvršni direktor turnira u Indijen Velsu Rejmond Mora izazvao je veliku kontroverzu izjavom da se teniserke „šlepuju“ uz tenisere. Među onima koji su burno reagovali na Morove komantar je i Serena Vilijams, a u celu priču upleo se i Novak Đoković.

Ovo su kometari koji su podigli na noge svet profesionalnog tenisa:

"U sledećem životu želim da budem neko iz WTA-a, zato što se oni 'šlepuju' uz muškarce... da sam teniserka, svako veče bih pao na kolena i zahvalio se Bogu zato što su se Rodžer Federer i Rafa Nadal rodili... jer oni nose ovaj sport".

Rejmon Mor, izvršni direkotr BNP Pariba Mastersa u Indijen Velsu izazvao je lavinu reakcija svojim izjavama pre jučerašnjeg ženskog finala. Vrhunske teniserke brzo su uzvratile, pre svih Serena Vilijams:

"Ima samo jedan način da se to interpretira... ‘da padnemo na kolena’ je već dovoljno uvredljivo! Mi smo kao žene prešle veliki put i ne bi trebalo da padamo kolena nikada".

Morovi komentari takođe su ponovo pokrenuli međunarodnu diskusiju o tome koji pol više doprinosi uspehu tenisa kao sporta. Najbolji teniser sveta Novak Đoković ogradio se od Morove izjave, ali je takođe rekao sledeće:

"Statistike pokazuju da naši mečevi imaju mnogo više gledalaca. Mislim da je to jedan od razloga, zbog kojih bi možda trebalo da budemo nagrađeni više".

Nimalo prijatna “borba polova” u tenisu, prenela se na društvene mreže, s obzirom da kontroverzni komentari pogađaju, kako one na teniskim terenima, tako i one van njih.

Legendarna američka teniserka Bili Džin King poručila je preko Tvitera da Mor nije bio u pravu i da svaki teniser i teniserka doprinose uspehu sporta.

Mor se još juče posle podne izvinio, rekavši da su njegovi komentari bili "ekstremno neprimereni" i "pogrešni".

XS
SM
MD
LG