Linkovi

Zelenski: Spreman za pregovore sa Putinom, ako ne uspe - moguć treći svetski rat


Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski govori iz Kijeva, Ukrajina, 20. marta 2022.
Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski govori iz Kijeva, Ukrajina, 20. marta 2022.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da je spreman da pregovara sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, ali je upozorio da ako bilo koji pokušaj pregovora ne uspe, to može da znači da bi borba između dve zemlje dovela do trećeg svetskog rata.

"Spreman sam za pregovore sa njim. Bio sam spreman poslednje dve godine. I mislim da bez pregovora ne možemo okončati ovaj rat", rekao je Zelenski za CNN.

"Ako postoji samo jedan odsto šanse da zaustavimo ovaj rat, mislim da treba da iskoristimo ovu šansu. Moramo to da uradimo. Mogu vam govoriti o rezultatima pregovora - u svakom slučaju, mi svakodnevno gubimo ljude, nevine ljude na terenu", rekao je Zelenski.

On je naveo da su ruske snage došle da ih istrebe i ubiju.

"Moramo pokazati dostojanstvo našeg naroda i naše vojske, da smo u stanju da zadamo snažan udarac, u stanju da uzvratimo udarac. Ali, nažalost, naše dostojanstvo neće sačuvati živote".

Zelenski je istakao da se mora iskoristiti bilo koji format, svaka šansu da bismo imali mogućnost pregovora, mogućnost razgovora sa Putinom, a ako ti "pokušaji propadnu, to bi značilo da je ovo treći svetski rat", preneo je N1.

XS
SM
MD
LG