Linkovi

Preminuo žandarm ranjen kod Kuršumlije


U napadu na žandarmeriju u okolini Kuršumlije teško je ranjen Stevan Sinđelić, koji je podlegao povredama na VMA u Beogradu. Ministar policije okarakterisao ovaj događaj kao teroristički napad.

Pripadnik žandarmerije Stevan Sinđelić podlegao je jutros na VMA povredama koje zadobio u okršaju na severu Kosova kod prelaza Merdare. Prema saopštenju MUP-a je na Žandarmeriju rano jutros kod sela Orlovac pucalo više osoba albanske nacionalnosti, od kojih je jedna ubijena u razmeni vatre.

Žandarmi, među kojima je bio i Sinđelić, su obezbeđivali mesto uviđaja posle jučerašnjeg incidenta i sukoba sa šumokradicama, kada su oko tri časa jutros nepoznate osobe na njih otvorile vatru. Sinđelić je pogođen u glavu, prebačen je policijskim helikopterom na VMA u Beogradu, ali lekari nisu uspeli da mu spasu život.

Ministar policije ocenio da je žandarm Stevan Sinđelić ubijen u terorističkom napadu:

"Naredio sam da se u ovaj deo Kopnene zone bezbednosti pošalju snažne policijske snagekoje će zaštiti živote srpskih policajaca, lokalnog stanovništva i vitalne interese naše države. Republika Srbija neće tolerisati bilo kakve terorističke napade na svojoj teritoriji i policija će odgovarati najoštrije na svaki napad. Zahtevaćemo da se počinioci indentifikuju, pronađu i najoštrije kazne", istakao je Nebojša Stefanović.

Posle ovih sukoba u Kopnenoj zoni bezbednosti oglasio se i KFOR – u saopštenju Kfora dostavljenom RTV KiM ističe se da nelegalna seča šuma nanosi ogromnu štetu u pogledu ekološkog i ekonomskog uticaja u regionu i, što je još važnije, generiše nasilje, kao i međuetničke sukobe

"Kfor, u bliskoj saradnji sa Policijom Kosova i Euleksom, u skladu sa svojim mandatom i u okviru svojih sredstava i mogućnosti, radi na normalizaciji situacije", kaže se još u saopštenju.

XS
SM
MD
LG