Linkovi

Radulović: Bez reformi ne ostajem u vladi


Saša Radulović: Odustajanje od reformi znak da se ide na izbore
Saša Radulović: Odustajanje od reformi znak da se ide na izbore

Ministar ekonomije Saša Radulović najavio je danas povlačenje iz Vlade ukoliko se odustane od najavljenih privrednih reformi.

Ministar privrede Srbije Saša Radulović izjavio je danas da je u Vladu ušao zbog reformi i da bi se uradile neke teške stvari, ali ako se odustalo od reformi, Radulović kaže da njegov ostanak u Vladi više nema svrhe.

Na konferenciji za novinare posle razgovora sa predstavnicima poslodavaca, ministar je odgovorajući na pitanje da li su mu premijer Ivica Dačić i potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić okrenuli leđa odlukom da se obustavi rad na zakonu o radu, rekao da oni nisu okrenuli leđa njemu. Ovde se radi o reformama, objasnio je Radulović:

"Ako zakoni ne budu prošli, a posebno govorim o zakonima o privatizaciji i stečaju, ne prošli za mesec dana – ovo mora da se otkoči odmah, ja mislim da je to siguran znak da se odustaje od reformi i da se verovatno ide na izbore. Ako se donose zakoni, mislim da je to siguran znak da se ne ide na izbore, nego da će Vlada uraditi ono što je rekla da će da uradi i da će sprovesti reforme. Da ćemo ih sprovoditi u 2014. godini, ne samo ove, nego i dodatne reforme, kako bi stvorili pretpostavke za privredni rast 2015-te godine.".

Predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković rekao da je Unija prihvatila da u nacrtu Zakona o radu ostane veliki broj prevaziđenih stvari iz zakona o radu iz vremena samoupravljanja, ali da će se u novoj radnoj grupi ponašati drugačije:

"Tražićemo mnogo više nego što smo ovog puta prihvatili, jer smo želeli da Zakon o radu, kao takav, mada vrlo manjkav što se poslodavaca tiče, što pre dođe zajedno sa paketom ostala tri zakona, ne bi li krenuli ozbiljnije u reforme kojima se nadamo i bez kojih apsolutno ne možemo."

Generalni sekretar Međunarodnog udruženja poslodavaca Brent Vilton je istakao da je važno da ljudi shvate da je privatni sektor motor svake ekonomije. Privatni sektor ima inovacija, investicija za otvaranje poslova i krediranje radnih mesta, rekao je Vilton i dodao da nije uloga države da izigrava preduzetnika i poslovnog čoveka.
XS
SM
MD
LG