Linkovi

Radnik aerodroma ukrao prazan avion, srušio ga blizu Sijetla


Avion se srušio na ostrvo Ketron u državi Vašington.
Avion se srušio na ostrvo Ketron u državi Vašington.

Radnik aerodroma u Sijetlu u državi Vašington ukrao je prazan avion, leteo neko vreme i izvodio akrobacije pre nego što je oborio avion koji je pao na ostrvo Ketron u petak uveče. Ostrvo je gotovo nenaseljeno.

Kancelarija lokalnog šerifa saopštila je na Tviteru da je 29-godišnji radnik zemaljskog servisa aerodroma, opisan kao "suicidan", ukrao avion sa dva motora Q400 kompanije Horazjon Er sa međunarodnog aerodroma u Sijetlu.

Na audio snimcima čuju se kontrolori letenja kako pokušavaju da ubede muškarca, koga nazivaju Rič, da spusti avion. Kasnije se čuje kako muškarac kaže... "ja sam slomljen čovek, nije sve u redu sa mnom."

Vatrogasci stižu na terminal za trajekt ka ostrvu.
Vatrogasci stižu na terminal za trajekt ka ostrvu.

Konstans fon Malen, direktorka aviokompanije Horajzon na Tviteru je izrazila saučešće porodici čoveka koji je srušio avion. Horajzon, koji je deo grupe Alaska Er, nije objavio ime tog muškarca. Kako je saopšteno iz kancelarije šerifa, oteti su jurila dva lovca F-15 ali nisu imala ulogu u njegovom rušenju.

Šerif okruga Pirs Pol Pastor izjavio je da nema indikacija da je u pitanju teroristički čin. "To je možda bio samo pokušaj lude avanture ukradenim avionom koji se nesrećno završio." Koliko je poznato, muškarac je bio jedina osoba u avionu.

Međunarodni aerodrom Sijetl-Takoma bio je na kratko zatvoren posle incidenta.

XS
SM
MD
LG