Linkovi

Putnica poginula, sedmoro povređeno u kvaru motora Sautvest erlajnsa


مراسم سوگند و آغاز به کار لیندا توماس گرینفیلد سفیر جدید ایالات متحده در سازمان ملل با حضور کامالا هریس معاون رییس جمهوری آمریکا و همسر و فرزند خانم گرینفیلد برگزار شد. .

Jedna putnica je poginula, a sedmoro je povređeno kada je motor na avionu kompanije Sautvest erlajns, koji je leteo od Njujorka do Dalasa, zakazao, primoravši avion da prinudno sleti.

Zvaničnici iz Nacionalnog odbora za bezednost saobraćaja (NTSB) još uvek nisu saopštili uzrok smrti putnice.

Ali, svedoci su rekli da su delovi aviona pogodili prozor i da je žena umalo bila isisana iz aviona pre nego što je pilot izveo prinudno sletanje u Filadelfiju.

Poginula putnica identifikovana je kao Dženifer Riordan iz Albukerkia, Novi Meksiko. Izvršna direktorka Vels Fargo banke bila je majka dvoje dece i prvi je putnik koji je poginuo na komercijalnom letu u SAD od 2009.

"Sasvm iznenada, čuli smo snažan prasak, klepetanje. Delovalo je kao da je jedan od motora otišao", rekao je jedan putnik za CNN. "Ispale su maske za kiseonik. Jedan motor sa leve strane bio je kompletno raskomadan. Bilo je strašno".

Istražitelji saopštavaju da je let 1380, Boinga 737, prijavio požar u motoru malo nakon poletanja. Piloti su zatražili prinudno sletanje.

Istražitelji imaju podatke sa snimača leta aviona i verovatno će morati da rasklope oštećeni motor na delove kako bi ga ispitali.

Predsedavajući NTSB, Robert Samvalt, rekao je da se ispostavilo da nije bilo požara u motoru i da se istražitelji fokusiraju na nedostajuću oštricu usisnog ventilatora motora. On je rekao da preliminarni pregled motora pokazuje dokaze za postojanje "zamora" materijala na mestu na kom se oštrica odvojila.

Avion je bio opremljen motorom CFM 56-7B. CFM Internešnl i Federalna avio administracija preporučile su avio kompanijama da ispitaju oštrice ventilatora na takvim motorima nakon izveštaja da se jedna takva polomila na letu prošle godine.

Nije jasno da li je pokvareni motor na letu 1380 bio pokriven tom direktivom FAA.

Bivši član NTSB, Džon Džodžlija, rekao je za Asošijeted pres da motori Boinga 737 imaju prsten koji ih obavija kako bi zadržali leteće delove u slučaju kvara motora.

On je rekao da u ovom slučaju, prsten nije odradio svoj posao.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG